Hvem kan låne hjelpemidler?
Har du nedsatt funksjon på grunn av skade eller sykdom kan du låne tekniske hjelpemidler for en kortere eller lengre periode.
Hjelpemidler for kortere perioder
Hvis du har behov for et hjelpemiddel i en kortere periode, som for eksempel etter en operasjon, kan du låne fra kommunens korttidslager, med forbehold om vi har inne på lager. Du skal da kontakte hjelpemiddeltekniker.
Hvilke hjelpemidler kan du låne i en kortere periode?
Noen eksempler på hjelpemidler du kan låne, er:
- Rullator (inne- og ute)
- Toalett-forhøyer
- Toalettstol
- Rullestol
- Underarmsrullator
- Dusjkrakk (trekant)
- Dusjkrakk med rygg og armlene
- Hydraulisk prekestol
Uthenting av hjelpemidler
Vi ønsker at du selv, eller noen som kan hjelpe deg kommer og henter hjelpemiddelet. Ta kontakt med hjelpemiddeltekniker for å avtale tid.
Kan du ikke hente selv, vil det påbeløpe et transportgebyr på 250,-. Hjelpemiddelet blir da levert ut til deg ved første tilgjengelige tidspunkt.
Hjelpemidler for lengre perioder
Hvis du har et varig behov for et teknisk hjelpemiddel (over 2 år), kan du søke NAV om varig utlån. Søknaden må inneholde en faglig vurdering av dine behov og funksjon. Du kontakter da ergoterapeut som bistår deg med søknaden din.
Hvordan går du frem?
Ved behov for nye hjelpemidler kontaktes ergoterapeut. Ved behov for bistand med hjelpemidler du har fått, eller ved retur ta kontakt med hjelpemiddeltekniker. Har du behov for hjelpemidler for en kortere periode, ta kontakt med hjelpemiddeltekniker direkte.
Telefontid hjelpemiddeltekniker: mandag - fredag kl.10-12.
Les mer om hjelpemidler, henting, levering og ventetid på NAV sine sider.
Uthenting av hjelpemidler
Hjelpemidlene blir levert til hjelpemiddellageret for videre distribusjon. Vi kontakter deg i forbindelse med utlevering. Vi ønsker at du kommer til hjelpemiddellageret og henter hvis det er mulig, hvis ikke blir det kjørt ut til deg ved første tilgjengelige tidspunkt.
Vedlikehold av hjelpemidler
Har du et hjelpemiddel har du ansvar for det daglige vedlikeholdet av hjelpemidlet. Her (DOCX, 18 kB) finner du informasjon om daglig vedlikehold og hvordan du feil-søker på noen vanlige hjelpemidler.
Hva koster det?
De fleste hjelpemidler ved varig behov (over 2 år) dekkes av folketrygden. Kommunen dekker utlån ved kortere behov.