Program for folkehelsearbeid i kommunene: Brønnøy kommune har deltatt her, med prosjektet barnas plattform. Et foreldreveiledningsprogram utviklet av Birgit Semundseth, et program bestående av verktøy som har som mål å bidra til at alle barn vokser opp med en god psykisk helse. Sentralt i Barnas Plattform er utvikling og vedlikehold av barns selvfølelse og selvtillit, i samspill med deres foreldre. Målet med prosjektet i vår kommune var å nå ut til alle foreldre med barn i barnehage og 1-7 trinn i skole, og tiltaket tilbys rent digitalt og til alle. Prosjektet startet i 2019 med avslutning i 2022, ved avslutning er det bestemt at Brønnøy kommune har tilgang til tiltaket og verktøyene de neste 5 årene. Les mer om prosjektet her.

Prosjektleder Lise Rødli og grunnlegger av barnas plattform har delt erfaringer med prosjektet i et webinar som man kan se her
leve hele livet-en eldrereform. Kvalitetsreformen Leve hele livet følges nå opp i kommunene. Målet er at alle eldre skal få bedre hjelp og støtte til å mestre livet. Leve hele livet handler om de grunnleggende tingene som oftest svikter i tilbudet til eldre: mat, aktivitet og fellesskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene. Brønnøy kommune har gjennomført arbeidet med reformen som et prosjekt der folkehelsekoordinator er deltaker i arbeidsgruppa, sammen med flere andre på helse- og omsorgssektoren.

Ungdomsprosjekt Give me SoMe dialog

Brønnøy kommune var med i et stort internasjonalt prosjekt fra 2022-2024, der hovedmålet var å utvikle en digital plattform for ungdom. Involverte i kommunen har vært ansatte i barne- og familietjenesten, medlemmer fra Brønnøy ungdomsråd, ansatte som jobber med/for barn og unge i Brønnøy. Appen ung24/7 ble lansert i 2024 som et resultat av dette prosjektet.
